La inițiativa consilierilor locali municipali liberali, Constanța va avea, pentru prima dată, o strategie de sănătate pe următorii zece ani

În cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local Municipal desfășurată astăzi, 26 martie 2021, consilierii PNL Constanța, au inițiat un proiect de hotărâre pentru constituirea comisiei mixte privind elaborarea unei strategii de sănătate a municipiului Constanța 2021-2031.

,,Sănătatea este în prim-planul preocupărilor noastre în zilele acestea de pandemie, însă, alături de colegii mei, considerăm că avem nevoie de o strategie de sănătate în următorii 10 ani și în acest sens, am elaborat acest proiect de hotărâre prin care constituim o comisie mixtă, formată din trei reprezentanți ai Consiliului Local, trei reprezentanți ai primarului și reprezentanți ai instituțiilor din municipiu și județ, care au atribuții în acest domeniu. După constituirea comisiei, ne propunem elaborarea strategiei,” a precizat dr. Adriana Câmpeanu, reprezentantul PNL în comisie.

Proiectul a primit aviz favorabil în Comisiile de specialitate nr.4 și 5, iar astăzi, în cadrul ședinței de CL, cu 25 de voturi ,,PENTRU”, proiectul consilierilor liberali, a fost adoptat.

Prin Planul Național de Relansare și Reziliență, în următorii ani, Ministerul Sănătății va reorganiza serviciile de sănătate la nivel național și regional și va implementa noi politici de sănătate cu fonduri nerambursabile.

De aceea, consilierii liberali constănțeni sunt de părere că Strategia de Sănătate 2021-2031 trebuie să reprezintă documentul care va cuprinde propunerile de politică publică în domeniul Sănătății și va reprezenta fundamentul pentru prioritizarea și programarea utilizării fondurilor europene în următorii zece ani.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, la propunerea primarului Vergil Chițac, s-a aprobat menținerea cuantumului burselor școlare. ,,Alegem să investim în tineri și să punem astfel baze solide ale zilei de mâine. Doar așa putem fi siguri că ne îndreptăm în direcția potrivită. Sper din tot sufletul ca generațiile aflate astăzi pe băncile școlii să conștientizeze responsabilitatea pe care o au față de propriul oraș și față de ei înșiși. Sunt convins că împreună vom reuși”, a precizat primarul Vergil Chițac.

 

Mai multe stiri