Administrația locală din Hârșova dă startul unei petreceri cu tradiții și obiceiuri pescărești

În week-end-ul viitor, Primăria orașului Hârșova organizează prima ediție a Festivalului Pescăresc din Hârșova. Festivalul se va desfășura în zilele de 17 și 18 iulie și va fi marcat de evenimente deosebite. Localnicii și turiștii deopotrivă, sunt invitați să facă o călătorie în lumea tradițiilor și obiceiurilor pescărești ale hârșovenilor. În cele două zile, vizitatorii vor putea să îi cunoască mai bine pe localnici, să guste preparate tradiționale, să dezlege misterele Dunării și să simtă emoția cântecelor și dansurilor dobrogene.

Programul va fi unul dinamic și va îmbina tradițiile culinare locale pescărești cu muzica etno-populară, cea ușoară și dansurile dobrogene. Organizatorii au pregătit momente speciale ale unor artiști consacrați precum: Ionuț Bostan, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mîțu Stoian, Constantin Enceanu, F. Charm, Feli, Lupu’ cel Rău și Cargo.

Participanții vor putea gusta ciorba de pește hârșovenească, saramură pregătită pescărește, precum și alte preparate tradiționale gătite cu măiestrie de localnici, sub coordonarea Master Chef Flavius Afilipoaie.

Primarul Viorel Ionescu a precizat că evenimentul este organizat în cadrul proiectului ,,Organizare eveniment de promovare a valorilor locale și a consumului de pește în cadrul orașului Hârșova”, finanțat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale prin Fondul European pentru pescuit și afaceri maritime 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 164.600 lei iar perioada de implementare este de 12 luni.

 

Mai multe stiri