Spitalul Orășenesc din Hârșova a fost dotat cu echipamente medicale performante

Sistemul medical din orașul Hârșova s-a bucurat permanent de atenția primarului Viorel Ionescu. Recent, administrația locală anunța o nouă reușită, respectiv atragerea de fonduri pentru spitalul din localitate. La acea vreme, edilul anunța că Spitalul Orășenesc Hârșova va fi dotat cu aparatură medicală performantă, unele aparate fiind chiar unicat în țara noastră.

Ieri au sosit deja primele echipamente: ,,Vă informăm că în urma proiectului demarat de Primăria Orașului Hârșova privind ,,Consolidarea capacității de gestionare a crizei COVID-19 la Spitalul Orăşenesc Hârşova“, cod SMIS 141816, au sosit primele echipamente medicale. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 27.182.976,45 lei, contribuția UAT Hârșova fiind de 0%! Echipamentele care au sosit sunt: Ecograf volumetric automat de sân, cu ambele tipuri de elastografie – singurul din jud. Constanța; Ecograf multidisciplinar cu 2000 de cristale pe sonda lineară matriceală – o sondă normală are 192 de cristale; Densitometrie osoasă (Dexa) – pentru diagnostricarea și tratarea Osteoporozei; Sistem integrat de digitalizare al echipamentelor imagistice (PACS), sistem unic la nivelul județului Constanța. Mamograf cu Tomosinteză.

Menționăm faptul că Sistemul PACS permite implementarea modulului Radiology Information System, sistem unic la nivelul județului Constanța. Fiecare medic va putea face programări în acest sistem, informațiile pacienților fiind preluate automat de aparatele radiologice (CT, RX, Dexa, Mamo). În plus, Mamograful primit este cel mai performant Mamograf cu Tomosinteză din județul Constanța și poate efectua mamografii cu contrast, precum și puncții aspirative 3D – procedură posibilă până acum doar în Cluj. În prezent, acest aparat este singurul din România.

De asemenea, tot în această tranșă ne-au fost livrate următoarele: Brancard Urgențe radiotransparent (2 buc.); Canapea examinare (14 buc.); Pat ATI (4 buc.); Pat ATI – Sistem de cântărire + radiotransparent (4 buc.); Pat salon cu noptieră (40 buc.); Saltea antidecubitus cu compresor (4 buc.); Scaun recoltare sânge (1 buc.).

În cel mai scurt timp va fi livrat echipamentul de Radiologie 3D, Computer Tomograf cu 64 de slice-uri și două aparate digitale mobile de radiologie ce vor deservi pacienții nedeplasabili din Urgență și ATI.

Vom continua să dotăm secțiile vitale din cadrul spitalului cu echipamente și aparatură medicală care să creeze condiții optime de desfășurare a actului medical. Suntem convinși că aceste dotări vor conduce către îmbunătățirea serviciilor medicale oferite de Spitalul Orășenesc Hârșova și, implicit, a calității acestora.

Hârșova merge înainte!” a precizat Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

 

Mai multe stiri