Cartierul sere din orașul Cernavodă beneficiază de iluminat public

În orașul Cernavoda continuă lucrările în noul cartier de locuințe Zona Sere, pe parte de infrastructură, sistematizare pe verticală, infrastructură rutieră, rețea de alimentare cu apă, rețea de canalizare menajeră și pluvială, rețea de conducte pentru energie termică, a anunțat edilul Liviu-Cristian Negoiță.

,,Pe langă aceste lucrări de amploare, din care o parte au fost deja realizate, Primăria a semnat contractul de executare lucrări de infrastructură a retelei de iluminat public și casnic. Acestea constau în realizarea instalației de iluminat public, și se va asigura iluminatul exterior, aferent drumurilor, aleilor și spațiilor tehnice exterioare din zona cartierului de locuințe și alimentarea cu energie termică a apei uzate. Pentru această lucrare s-au prevăzut stâlpi din oțel galvanizat, care vor fi echipați cu corpuri de iluminat cu LED și montați pe străzile cartierului.

Perioada de execuție a lucrărilor va fi corelată cu lucrările aflate în desfașurare, pentru realizarea obiectivului de investiții.

Administrația publică locală și-a propus să transforme Cernavoda într-un oraş modern cu infrastructură dezvoltată, cu un sistem social calitativ şi echitabil, cu o economie bine calculată şi un mediu curat.

Creșterea și consolidarea economiei durabile la nivel local au în vedere dezvoltarea serviciilor publice performante prin sporirea gradului de accesibilitate şi atractivitate, îmbunătăţirea infrastructurii având la baza extinderea sistemului intern de canalizare, modernizarea şi reabilitarea drumurilor locale, iluminatul public, crearea şi amenajarea locurilor de parcare în oraş, terenurilor de agrement pentru copii.

Pe lângă aceste obiective deja demarate se urmărește crearea unui mediu ecologic prin modernizarea serviciului de salubrizare si extinderea spaţiilor verzi, a mai adăugat primarul Liviu-Cristian Negoiță.

Mai multe stiri