Lucrările de ,,Reabilitare și modernizare clădire Centru multifuncțional” din comuna Pantelimon au intrat în linie dreaptă

După multe drumuri la București și parcurgerea pașilor necesari, Costel Armasescu a anunțat încă o veste bună pentru locuitorii comunei Pantelimon.

,,Am atins un alt obiectiv pentru comuna noastră. Am primit ordinul Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru proiectul ,,Reabilitare și modernizare clădire Centru multifuncțional”. Finanțarea obiectivului se face de către Compania Naționala de Investiții (C.N.I)-S.A. Dar, până a ajunge aici, am avut un drum lung. Vreau să fac un mic istoric al pașilor pe care i-am parcurs pentru atingerea acestui obiectiv:

– În anul 2019 a fost întocmit D.A.L.I. Am trecut apoi la obținerea avizelor: Aviz de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Aviz alimentare cu apă și canalizare, aviz de la Telekom, aviz de la Enel, aviz de la ISU, aviz de la DSP, aviz de la RAJDP și de la OCPI. După această etapă am fost introduși pe lista sinteză. Ulterior am intrat în comisia tehnică economică. Toate aceste lucruri au necesitat multe drumuri la București, multă muncă din partea compartimentului de urbanism. Cu siguranța vom atinge toate obiectivele propuse pentru dezvoltarea comunei noastre, dar după cum bine știti este nevoie de timp, înțelegere și perseverenta,”a precizat Costel Armasescu, primarul comunei Pantelimon.

În paralel, administrația publică locală lucrează la alte proiecte ce vor contribui la înfrumusețarea localității. Pe lângă lucrările de renovare a bisericii Sf. Arhangheli din Pantelimonul de Jos și reabilitarea străzii Fermei, pe tronsonul 2-4, în comună au fost plantați 2000 de puieți de ulmi. ,, Am achizitionat 2000 puieti de ulmi. Ulmetum fiind numele cetății de la marginea localității Pantelimon, nume latin ce se traduce Pădurea de Ulmi. O pădure care acoperea probabil mare parte a ţinutului, în urmă cu aproape 2000 de ani.

Acești puieți au fost plantați în tot centrul comunei și la toate instituțiile publice de pe raza comunei. Pe viitor ne dorim să îmbrăcăm întreaga comună. Mai mulți copaci pentru un aer cât mai curat! Cu încredere, perseverenta și mai ales răbdare vom atinge toate obiectivele propuse pentru dezvoltarea comunei noastre”, a conchis Costel Armasescu, primarul comunei Pantelimon.

 

Mai multe stiri