În comuna Poarta Albă se lucrează intens la construirea unei creșe moderne

Este știut faptul că Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă pune accent pe dezvoltarea sistemului educațional din localitate. De-a lungul timpului, administrația locală a realizat mai multe proiecte prin care au fost renovate unitățile de învățământ din comună. În prezent, sunt în plină desfășurare lucările la noua creșă de pe strada Traian nr.20, din Poarta Albă. La începutul verii a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la imobilului care va fi compus din demisol și parter.

La demisol vor funcționa spațiile anexe și tehnice (bucătărie cu toate anexele aferente, spălătorie lenjerie, cu anexele, vestiare personal, spațiu centrală termică etc), cu scară de acces interioară și cu scări de acces și evacuare direct în exterior. Va exista și un adăpost de protecție civilă pentru 43 de persoane, cu dotările aferente.

Parterul va beneficia de trei săli multifuncționale (pentru fiecare grupă de vârstă prezența în creșă 1-3 ani), cu dormitoare anexe, spațiu pentru material didactic, oficiu alimentar sau biberonerie, zone de holuri, grupuri sanitare, cabinet medical și izolator. De asemena vor fi amenajate și zone de vestiar filtru, depozitare biciclete-cărucioare, spălător cu dușuri și vidoar olite. Tot aici vor fi amenajate birourile și grupurile sanitare pentru personal.

În paralel, Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă înformează că, săptămâna viitoare se va da startul unui nou proiect de amploare: ,,Rugăm cetățenii să finalizeze, săptămâna aceasta branșarea locuințelor la utilități (apă, energie electrică, canalizare) deoarece de săptămâna viitoare va începe asfaltarea străzilor în localitatea Poarta Alba, iar ulterior nu se va mai putea interveni la nivelul asfaltului pentru branșarea la utilități. Este vorba despre proiectul de asfaltare ce cuprinde 15 kilometri de rețea de stradă. Astfel, odată cu finalizarea acestui proiect putem spune că am finalizat asfaltarea tuturor arterelor din Poarta Albă. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.100.000 de euro, iar banii provin de la bugetul stat”.

Mai multe stiri