Direcția de Sănătate Publică, a avizat favorabil solicitarea pentru înființarea unui Centru medico-social în comuna Crucea

Anul Nou a început cu vești bune pentru locuitorii comunei Crucea. Direcția de Sănătate Publică, a avizat favorabil solicitarea administrației locale pentru înființarea unui Centru medico-social.

Primarul Iulian Tudorache a anunțat că în ședința de consiliu local din luna ianuarie se va supune la vot înființarea postului de asistent medical și, ulterior, va fi făcută angajarea. ,,Cât de curând vom face funcțional acest centru medico-social iar locuitorii comunei Crucea vor avea ca și primă opțiune pentru efectuarea tratamentelor medicale prescrise de doctori, acest centru socio medical”, a completat primarul localității.

Înființarea unui centru medical care să deservească zona și, mai ales, să vină în sprijinul bătrânilor care nu au posibilitatea să se deplaseze, reprezintă o necesitate, iar primarul Iulian Tudorache a avut acest obiectiv pe lista sa de priorități, încă de anul trecut, când au fost făcuți primii pași.

Centru Comunitar Integrat pentru furnizarea serviciilor medico-sociale urmează să fie amenajat în incinta Centrului de Informare Turistică și va dispune de toate dotările necesare, instrumentar medical dar și personal specializat, respectiv un asistent social și un asistent medical generalist. ,,Din acest an, odată cu deschiderea acestui centru, asistentul social împreună cu asistentul medical se vor deplasa în fiecare lună la bolnavii cronici și la bătrânii comunei pentru a-i ajuta în relația cu medicii de familie și farmaciile, pentru eliberarea rețetelor și achiziționarea medicamentelor. De asemenea, se intenționează monitorizarea stării de sănatate a locuitorilor comunei (tensiune, diabet) iar valorile vor fi transmise către medicii de familie”, a concluzionat Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea.

Mai multe stiri