Platformele de gunoi din Cernavoda vor fi dotate cu sisteme audio de adresare publică

La începutul acestei luni, administrația locală din orașul Cernavodă a anunțat că opt din cele 44 de platforme gospodărești subterane de gunoi amplasate în 28 de locații din Cernavodă, (unele dintre ele fiind duble), au fost dotate cu sistem audio de adresare publică, parte din sistemul de monitorizare video.
Această măsură a fost luată întrucât platformele de colectare a deșeurilor reciclabile nu sunt utilizate corespunzător de unii dintre cetățenii orașului.În plus, prin implementarea acestui sistem de adresare publică se dorește micșorarea sancțiunilor aplicate de Poliția Locală. ,,Există cetățeni care aduc la aceste platforme deșeuri reziduale, deșeuri provenite din construcții, deșeuri voluminoase sau vegetale. Alții pur și simplu nu respectă inscripționările de pe recipienții de colectare. Anul trecut politiștii locali din Cernavodă au aplicat 180 de sancțiuni contravenționale numai pentru depozitarea ilegală a deșeurilor menajere, conform HCL 30/2013 modificată, având la bază imaginile surprinse pe camerele video,”a anunțat primarul Liviu-Cristian Negoiță.
Pentru a corecta aceste lucruri, începând cu acest an, toate platformele gospodărești subterane vor fi dotate cu camere video de monitorizare, însoțite de acest sistem de avertizare publică, astfel încât cetățenii să nu mai continue să arunce ilegal deșeurile.
,,Zilele trecute au fost făcute probe la cele opt locații dotate cu avertizare publică, pentru a verifica și stabili intensitatea sonorului în modul de adresare al polițistului local. Administratia publică locală mulţumește locuitorilor pentru înțelegere și promite că acest sistem de avertizare publică este menit să responsabilizeze locuitorii orașului. Această acțiune nu va deveni deranjantă pentru locuitorii din zona platformelor, dorindu-se doar eliminarea faptelor antisociale referitoare la vandalizarea sistemului de colectare, nerespectarea prevederilor legale privind curățenia în zona platformelor de gunoi,” a completat primarul orașului Cernavodă.

 

Mai multe stiri