Lucrările la rețeaua de distribuție gaze naturale din comuna Poarta Albă se desfășoară conform graficului

Lucrările pentru obiectivul ,,Înființare distribuție gaze naturale în comuna Poarta Albă”, au început în forță. După parcurgerea ultimilor pași necesari, respectiv obținerea comunicării Inspectoratul Județean în Construcții Constanța privind începerea execuției lucrărilor de înființare a rețelei de distribuție de gaze pe raza localității și predarea amplasamentului către constructor, au demarat efectiv lucrările. Administrația locală anunță periodic calendarul lucrărilor și străzile programate. Primarul Vasile Delicoti face apel la cetățeni să lase libere străzile pe care urmează să se intervină, pentru a nu împiedica echipele să își desfășoare lucrările. În aceste zile se lucrează pe str. Nucilor.
Proiectul de „Înființare distribuție de gaze naturale în comuna Poarta Albă, județul Constanța” este co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, are o valoare de 33.508.208,98 lei, aproximativ 6,8 milioane de euro, iar termenul de finalizare este data de 31.12.2023.
,,La finalizare, comuna va avea o rețea de distribuție gaze naturale nouă în lungime de aproximativ 57,448 km și 1.862 racorduri la rețeaua de distribuție în perioada de implementare a proiectului din care 1783 pentru gospodării individuale, 61 pentru blocuri și 18 pentru institutii publice. De asemenea lungimea totală a fibrei optice va fi de 57,448 km. Reţeaua de distribuţie gaze naturale cu presiune medie va alimenta Poarta Alba, inclusiv Zona Nord, Cartierul Via si Nazarcea. Lucrarile sunt realizate de Petroconst SA,’’ a anuntat Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Alba.

Mai multe stiri