Sursa: Facebook Marian Crușoveanu

A fost obținută finanțarea pentru realizarea noului stadion din municipiul Constanța.

Deputatul Marian Crușoveanu salută decizia Guvernului de a veni în sprijinul Primăriei Constanța, prin realizarea complexului sportiv Farul.

”Printr-o declarație politică, le-am adus la cunoștință colegilor deputați că, prin demersurile Primăriei Constanța și cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a fost obținută finanțarea în valoare totală de 480.490.000 lei pentru realizarea noului stadion din municipiul Constanța.
Pentru noi, constănțenii, stadionul  Farul a reprezentat, de-a lungul anilor, o emblemă și un motiv de mândrie, o locație ce anima viața sportivă și mai ales viața comunității. Astăzi, arena se află într-o stare avansată de degradare și nu mai corespunde cerințelor. De altfel, investițiile întârziate, amânate, au pus municipiul Constanța și mai ales litoralul românesc într-un con de umbră în ce priveşte dezvoltarea sportului de masă.
Prin construirea noului stadion, cu o capacitate de 18.000 de locuri în standardele UEFA, Constanța ar putea fi nu doar capitala litoralului românesc, ci și locația principală a evenimentelor majore, competițiilor sportive, concertelor și festivalurilor Românei. Mai mult, complexul sportiv va fi un sprijin real pentru dezvoltarea sportului local și promovarea de noi talente care să repună România și mai ales Constanța pe harta lumii sportive.
Salut decizia Guvernului de a veni în sprijinul Primăriei Constanța și al sportului local. Prin realizarea acestui complex sportiv, municipiul Constanța va recupera decalajul față de municipiile care deja au reușit să construiască astfel de arene, pentru că în acest fel, nu doar că dezvoltăm România, ci reușim să reducem discrepanțele dintre regiunile României.”

Mai multe stiri