„Această taxă de pe podurile dunărene este o povară imensă pentru toate societățile comerciale din Constanța și Tulcea, este o povară pentru cei care trec podul din aceste două județe. ”

Referitor la demersurile pentru eliminarea taxei pentru podurile dunărene, deputatul de Constanța Marian Crușoveanu susține: ”Această temă a devenit sensibilă pentru unii care se arătau extrem de “binevoitori” în a susține acest proiect. Proiectul de lege este pe masa liderilor PSD, iar acum au posibilitatea să arate că le pasă de dobrogeni, că le pasă de agenții economici, de investitori și de capitalul românesc.

Noi am reușit să aducem proiectul de lege pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, chiar în momentul-cheie, însă unii s-au răzgândit și au blocat legea. În Biroul Permanent al Camerei Deputaților, PSD, USR și AUR au votat, cot la cot, ca proiectul de lege să fie retrimis la Comisii. Din acel moment, noi, parlamentarii PNL Constanța, am continuat să facem subiectul cunoscut, am venit și cu argumente pertinente, astfel încât cei care au decizia în mână să poată facă pași înainte.

Eu revin și repet: pentru noi, cei de la PNL, această taxă de pe podurile dunărene este o povară imensă pentru toate societățile comerciale din Constanța și Tulcea, este o povară pentru cei care trec podul din aceste două județe. Mingea este în curtea PSD iar din partea noastră au primit toate argumentele necesare pentru a suplini bugetul CNAIR, sper să fie pragmatici și să audă vocea celor care plătesc fără a avea beneficii concrete.

CNAIR are la dispoziție bani europeni, prin care poate crește, prin digitalizare, controlul pentru plata rovinietei, astfel că își poate acoperi sumele necesare după anularea taxei de pod. Pot lua exemplul vecinilor noștri bulgari, care, după ce au instalat sisteme de monitorizare și verificare a vinietei, au apărut imense schimbări pozitive. Soluții se găsesc, atunci când vrei ocolești scuzele, de aceea fac o invitație publică parlamentarilor PSD de Constanța, de a-și face vocea auzită în fața liderilor de la centru pe aceasta temă.”

 

 

Mai multe stiri