Sursă foto: Facebook Mihaela Andrei

A fost ecologizat Monumentul istoric Poarta Mare a Cetății Tomisului.

Consilierul municipal Mihaela Andrei susține că ecologizarea Monumentului istoric este un prim pas făcut din proiectul depus de domnia sa:
”Mă bucură foarte mult să vă spun că administrația liberală a făcut un prim pas în realizarea unui proiect depus de mine încă din 2019.
Proiectul de hotărâre privind “Conservarea și protejarea monumentului istoric Poarta Mare de intrare în Cetatea Tomisului”, are număr de înregistrare 13144/21.01.2019 și vizează groapa plină de bălării, care acoperă vestigii de o valoare inestimabilă pentru cultura și istoria orașului nostru.
Proiectul prevede: “Igienizarea locului, curățarea acestuia de buruieni, realizarea unui sistem de protecție a vestigiilor prin acoperirea acestuia cu sticlă, astfel încat acest loc să nu mai fie supus degradării. Mai mult decât atât, în proiect este prevăzut și iluminatul interior si exterior, mobilier urban și panouri informative astfel încât toți cetățenii municipiului Constanța și turiștii aflați pe litoral, să știe că acolo există un monument de o valoare inestimabilă pentru istoria Constanței.
O primă etapă a fost demarată prin ecologizarea intrării în cetatea Tomisului, acțiune ce a schimbat întregul peisaj al zonei și a readus la lumină un monument istoric extrem de important.”

Sursa foto: Facebook Mihaela Andrei-Consilier Municipal Pnl

Mai multe stiri