Sursa foto: George Sergiu Niculescu

George-Sergiu Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, participă la Bruxelles, la prima reuniune privind achiziția centralizată de gaze naturale.

George-Sergiu Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, participă zilele acestea, la Bruxelles, la prima reuniune la prima reuniune oficială a Comitetului director al EU Energy Platform, privind achiziția centralizată de gaze naturale.
Sesiunea a fost prezidată de Maroš Šefčovič, Vicepreședinte al Comisiei Europene, care a
prezentat un bilanț al activității desfășurate până în prezent la nivelul Platformei UE.
Acesta a încurajat statele membre să identifice la nivel național actorii cheie de pe piață care doresc să se alăture Platformei și să estimeze atât volumul, cât și destinația gazelor naturale care urmează să fie achiziționate prin intermediul Platformei.
,,Nu în ultimul rând, am discutat despre procesul de agregare a cererii de gaze naturale, în vederea negocierii în comun cu furnizorii internaționali de gaze și a asigurării unor prețuri mai bune pentru consumatorii europeni, deci, implicit și pentru consumatorii români. Îmi doresc ca fiecare reuniune, întâlnire sau discuție să fie transformată în oportunități pentru România” a declarat George-Sergiu Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Mai multe stiri