Mihaela Andrei, consilier local municipal PNL Constanța – inițiative noi pentru constănțeni

Întâlnirile și discuțiile cu constănțenii, reprezintă surse de documentare pentru noi inițiative și proiecte. Astfel, consilierul local PNL Constanţa, Mihaela Andrei, și-a stabilit o serie de proiecte pe care dorește să le introducă pe ordinea de zi a ședințelor viitoare de Consiliu Local. Unul dintre acestea este amplasarea unor rastele inteligente pentru biciclete în municipiul Constanţa, în dreptul sau lângă instituţiile publice. Proiectul ar urma să se realizeze printr-un parteneriat între administraţia locală din Constanţa și anumiți agenți economici. Astfel de rastele vor fi amplasate şi în curtea tuturor şcolilor şi liceelor din oraşul Constanţa.
„Vrem să demarăm un proiect pentru achiziţionarea unor containere în scopul depozitării bicicletelor exact aşa cum se întâmplă în alte oraşe civilizate. De asemenea, vom monta astfel de rastele şi lângă blocuri. De cele mai multe ori, achiziţionarea unei biciclete sau a unui scuter electric este evitată de către locatari pe motiv că nu există spaţiu de depozitare în siguranţă”, a declarat Mihaela Andrei.
,,Marcaje pe carosabil pentru motociclişti sau biciclişti” este un alt proiect ce ar oferi siguranță în trafic. „Este un proiect foarte important pentru oraşul nostru. În acest fel putem evita accidentele. Este un exemplu luat din ţările străine şi cred că este cazul ca şi la noi să se întâmple acest lucru. Practic, motocicliştii nu vor mai sta între maşini la semafor, riscând astfel să fie accidentaţi. Vor sta în acest spaţiu special amenajat, acolo unde vor fi în siguranţă. Marcajele ar putea să apară după ce se va termina cu asfaltarea în oraş. Dacă nu reuşim să punem în tot oraşul, măcar să o facem în intersecţiile cele mai mari şi importante. Este un proiect de suflet al meu şi sper din toată inima să fie implementat”, a spus Mihaela Andrei.

Mai multe stiri