Sursă foto: ziarulamprenta.ro

Administrația locală din Lipnița a obținut finanțare prin Componenta C10 – Fondul Local din PNRR pentru renovarea școlii din satul Canlia

Comuna Lipnița a intrat în rândul administrațiilor locale ce beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat astăzi contractul de finanțare care vizează reabilitarea moderată a clădirii publice a școlii din Canlia, un proiect pe care administrația locală l-a depus în vara anului trecut:
,,Este vorba despre un proiect ce urmează să fie finanțat prin Componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Este un proiect de suflet pentru mine, întrucât vorbim despre o școală construită în anul 1905, care a beneficiat doar de o singură renovare prin anul 1970. Contractul pe care urmează să îl semnăm și noi, cel mai probabil săptămâna viitoare, are o valoare de 1.235.991,52 lei, fără TVA, din care aproximativ 900.000 de lei sunt alocați școlii, restul sumei reprezintă finanțarea pentru înființarea a două stații de încărcare. Diferența de aproximativ 30% va reprezenta cofinanțare din bugetul local,” a declarat Florin Dinu, primarul comunei Lipnita.

Mai multe stiri