Sursă foto: Facebook, Consiliul Județean Constanța

Comuna Fântânele și localitatea Bălceana din Republica Moldova au semnat protocolul de înfrățire

Ieri, în cadrul unui workshop organizat de Consiliul Județean Constanța, mai mulți primari din Republica Moldova s-au întâlnit cu primari din județul nostru, pentru a consfinți procesul de înfrățire.
Printre cei care au semnat protocolul de înfrățire se regăsește și comuna Fântânele, prin primarul Adrian Ion Roșu. Comuna constănțeană s-a înfrățit cu localitatea Bălceana din raionul Hîncești. Din partea Primăriei Bălceana a fost prezentă primarul Aurelia Temciuc. ,,Această întâlnire între comuna noastră și localitatea Bălceana este un lucru frumos și benefic pentru că avem multe lucruri în comun. Astăzi am semnat protocolul și am făcut schimb de scrisori de intenție. Urmează ca noi să supunem aprobării în Consiliul Local și apoi vom consfinți înfrățirea. Cred că în primă etapă vom avea schimburi culturale, pentru că am văzut că cei din Republica Moldova sunt păstrători ai tradițiilor. La rândul nostru, și noi avem în comună un ansamblu folcloric. Bineînțeles că ne dorim să facem schimb și de idei de investiții. O idee ar fi stabilirea unei întâlniri comune cu investitorul in energie eoliana care își desfășoară activitatea pe raza localității noastre poate investitorul va găsi oportun să își extindă activitatea și în Republica Moldova.
Cu siguranță vom descoperi și alte oportunități de o parte și de alta,” a declarat Adrian Ion Roșu, primarul comunei Fântânele.

Mai multe stiri