Sursă: Facebook, Gheorghe Cojocaru

Administrația locală din Murfatlar a adoptat bugetul pe anul 2023, cel mai mare buget din istoria orașului

În cadrul unei ședințe de Consiliu Local, a fost adoptat bugetul local al orașului Murfatlar, pe anul 2023, în valoare de 79.432.602 lei. ,,Sunt sigur că luna viitoare vom rectifica bugetul în sensul că acesta va fi mărit, deoarece săptămâna viitoare voi mai semna încă trei contracte de finanțare prin PNRR și avem certitudinea că în viitoarea ședință a Consiliului Județean, orașul nostru va mai beneficia de o sumă de bani pentru secțiunea dezvoltare” a anunțat primarul Gheorghe Cojocaru.
În mandatul său edilul are două priorități: ,,- Reducerea cheltuielilor de funcționare. Funcționăm cu puțin peste jumătate din angajații din organigramă, nu mai plătim chirii deoarece ne-am mutat în spațiile noastre, am redus consumurile de energie și combustibil. A doua noastră prioritate o reprezintă atragerea de fonduri europene. Avem proiecte în diferite faze, în valoare de peste 178 milioane lei. Tocmai de aceea și bugetul acestui an este orientat spre investiții.
Anul acesta, banii alocați pentru investiții de 63.437.831 lei, vor depăși fondurile alocate pentru funcționare. Trebuie subliniat că această sumă considerabilă pentru dezvoltare, adică bani pentru investiții, nu pot fi folosiți decât pentru proiectele aprobate și nu pentru alte necesități ale comunității și anume pentru proiectele privind gazele, alimentare cu apă și canalizare în cartierul nou, insule ecologice, centru de colectare deșeuri cu aport voluntar, mobilier urban inteligent, piste de biciclete, reabilitare și consolidare liceu, reabilitări termice blocuri și școli, modernizări de străzi și trotuare,” a informat edilul Gheorghe Cojocaru.
,,Bugetul alocat anul acesta pentru investiții, secțiunea dezvoltare, reprezintă banii din impozitele și taxele locale încasate în 15 ani,” a concluzionat primarul orașului Murfatlar.

Sursă: Facebook, Gheorghe Cojocaru

Mai multe stiri