Sursă: Facebook, George Sergiu Niculescu

George Sergiu Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, împreună cu o echipă a Băncii Mondiale, s-au aflat la sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța

,,Într-un context geopolitic complicat, se deschid noi perspective pentru sectorul energiei regenerabile, iar anul 2023 ar putea marca momentul pe care România îl transformă într-o oportunitate pentru viitor.
Am fost prezent astăzi, împreună cu o echipă a Băncii Mondiale, la sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.
Vizita Portului Constanța a reprezentat un bun prilej pentru reprezentanții Băncii Mondiale pentru a înțelege mai multe despre capacitatea acestuia de a se adapta la noile investiții, mai ales la cele în domeniul energetic din offshore.
Actuala criză energetică a arătat că România are nevoie, în primul rând, de consolidarea securității energetice și de prețuri accesibile, deoarece acești doi piloni stau la baza durabilității în sectorul energetic.
Investițiile pot crește capacitatea portuară, iar portul Constanța poate deveni astfel un HUB regional important.
Tranziția în domeniul energiei regenerabile nu va fi un proces ușor, cu siguranță va aduce cu sine o serie de provocări, dar și o mulțime de oportunități”, a anunțat George Sergiu Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

 

Sursă: Facebook, George Sergiu Niculescu

Mai multe stiri