Sursă: Facebook, George Sergiu Niculescu

George-Sergiu Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a participat la Baku, la Reuniunea ministerială a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze

,,A fost o zi plină, dar cu reușite pentru România. Mă bucur că toate deplasările și demersurile pe care le-am făcut, alături de dl. ministru Virgil Popescu, au dat roade.
Este dovada faptului că, dacă ne facem treaba bine, cu profesionalism, seriozitate și perseverență ajungem să materializăm proiecte extrem de importante.
În prima parte a zilei am participat alături de ministrul energiei, domnul Virgil Popescu, la deschiderea oficială a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, context în care a fost abordată construcția viitorului design al pieței energiei, în actualul context geopolitic.
Ulterior, am avut o întâlnire de lucru cu o delegație din SUA, condusă de Laura. A. Lochman, Subsecretar adjunct pentru diplomație în domeniul energiei, context în care am prezentat progresul înregistrat de România în dezvoltarea programului nuclear.
Eforturile susținute și investițiile solide făcute de România au fost răsplătite astăzi, cu ocazia semnării unui nou contract pentru livrarea de gaze naturale în România, între ROMGAZ și SOCAR, pentru perioada 1 aprilie 2023 – 1 aprilie 2024.
Diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale, resurse naturale critice pentru consolidarea securității energetice naționale și europene, a reprezentat o prioritate pentru țara noastră, materializată prin extinderea Coridorului Sudic de Gaze către noi piețe în Europa Centrală și de Sud-Est.
Împreună cu partenerii azeri, georgieni și unguri am stabilit cadrul concret pentru realizarea proiectului cablului submarin de transport de energie electrică prin Marea Neagră (coridor verde).
Tot astăzi, în marja Reuniunii ministeriale, am participat la o primă întâlnire de lucru cu Dubravka Đedović, ministrul energiei și minelor din Serbia, context în care au fost abordate proiectele comune în energie, respectiv interconectarea dintre țările noastre privind transportul de energie și gaze naturale.
În ultima parte a zilei am participat la o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei emirateze TAQA.
Ministrul Energiei, domnul Virgil Popescu i-a încurajat din nou să se implice în dezvoltarea infrastructurii de transport din România, respectiv în proiectul cablului de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla – Podișor, apoi pe culoarul gazoductului BRUA, pentru a asigura legătura de la Estul la Vestul României”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Energiei.

Sursă: Facebook, George Sergiu Niculescu

Mai multe stiri