Infrastructura pietonală din Municipiul Constanța se modernizează !

Trotuarele din mai multe cartiere se află în plin proces de modernizare, iar lucrările se desfășoară după următorul grafic:
• Pe străzile Maramureș, Nicolae Bălcescu, Andrei Mureșanu și Duiliu Zamfirescu se montează pavele moderne, după ce au fost decapate total trotuarele, terenul a fost consolidat și au fost înlocuite vechile borduri deteriorate. Și pe strada Mircea Cel Bătrân în zona blocului F2 se construiesc noi trotuare care vor delimita parcarea ce va lua locul garajelor demolate.

• Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea trotuarelor, înlocuirea bordurilor, montarea de pavele noi și amenajarea casetelor pentru spații verzi.

• Și pe strada Mihai Eminescu se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Sunt demontate vechile borduri, trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră peste care va fi așternut nisip. La final se vor monta pavele pe un strat suport de nisip.

• Pe strada Badea Cârțan, în zona complexului comercial, întreaga piațetă este pavată cu dale moderne. Lucrările au inclus refacerea trotuarelor și aleilor de acces din zona complexului și din proximitatea locului de joacă, precum și revitalizarea spațiile verzi.

• În cartierul Inel II, continuă lucrările de amenajare a spațiului de recreere situat la intersecția străzilor Dezrobirii cu Prelungirea Ion Roată. Se construiesc alei de acces și se amplasează borduri și pavele noi. Se lucrează la infrastructura pietonală pentru a spori confortul cetățenilor și pe strada Bravilor unde sunt construite trotuare de acces și sunt create noi locuri de parcare pentru riverani.
#DezvoltămConstanțaÎmpreună !

Mai multe stiri