A fost lansata o platformă de resurse educaționale, utilă cadrelor didactice care vor să organizeze pentru elevi proiecte școlare în natură

Platforma a fost lansata, in colaborare de către Ministerul Educației și Ministerul Mediului si cuprinde platformă de resurse educaționale, utilă cadrelor didactice care vor să organizeze pentru elevi proiecte școlare în natură. Site-ul saptamanaverde.edu.ro conține o bibliotecă digitală cu materiale despre mediul înconjurător, liste cu ariile naturale protejate clasificate pe județe, idei de trasee educative în natură și multe alte resurse utile. Aici se pot găsi și informații despre managementul deșeurilor, consum și producție sustenabile, biodiversitate, păduri și viață terestră, apă și viață acvatică.
Fiecare școală poate să organizeze ieșiri în natură, într-o perioadă de 5 zile consecutive din perioada 27 februarie – 16 iunie 2023. În cadrul acestor activități educaționale, elevii vor afla informații despre necesitatea protejării mediului, respectarea florei și a faunei din ariile protejate și despre prevenirea și efectul schimbărilor climatice.

Mai multe stiri