În municipiul Medgidia, zona IMUM, se va construi o creșă pentru 110 copii

Municipiul Medgidia a obținut finanțare pentru construirea celei de-a doua creșe de pe raza orașului. Ministerul Dezvoltării aloca resurse financiare pentru construirea unei creșe pentru 110 copii, pe raza municipiului, într-o zonă cu o populație mare de copii, zona IMUM, în apropierea parcului.
Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în trei nuclee funcționale: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc.
Accesele în clădire sunt separate pentru copii și personal. Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dezabiltăți – rampa acces, grupuri sanitare, coridoare, etc., configurate corespunzător.
Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă. Clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare.
Imobilul pentru învățământ antepreșcolar va avea 11 dormitoare, 6 camere de joacă, prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, un spațiu pentru luat masa, grup sanitar persoane cu dizabilități, zona de primire, cabinet medical cu izolator, zona administrativă și nucleul tehnico-gospodăresc.

Deja municipalitatea a aprobat predarea amplasamentului către CNI iar la sfârșitul lunii februarie Primăria Municipiului Medgidia a organizat dezbaterea publică cu privire la documentația de urbanism faza PUZ – Construire Creșă Mare în municipiul Medgidia, amplasament zona de Nord, strada Independenței, nr. 12A, lot ½.

Mai multe stiri