Grupul Parlamentar PNL din Senat a lansat „Ghidul privind prevenirea situațiilor de violență asupra copiilor și a tinerilor din centrele rezidențiale”

Grupul Parlamentar PNL din Senatul României și Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO) au lansat „Ghidul privind prevenirea situațiilor de violență asupra copiilor și a tinerilor din centrele rezidențiale”. Documentul oferă informații pentru copiii care sunt victime ale violenței sau ale abuzurilor, astfel încât aceștia să își cunoască drepturile, dar și pașii concreți prin care pot cere ajutor.
Ghidul a fost conceput în urma activității Comisiei din Senat care a anchetat abuzurile asupra copiilor instituționalizați, după ce au fost identificate viciile sistemice care au contribuit la înfăptuirea abuzurilor sexuale sau a oricăror abuzuri fizice împotriva minorilor beneficiari ai serviciilor de tip rezidenţial aflate în subordinea DGASPC. Comisia a fost înființată la inițiativa președintelui interimar al Senatului Alina Gorghiu și prezidată de senatorul liberal Lucica Dina Muntean.

Mai multe stiri