Primăria Ovidiu a oferit pachete cu cărți tuturor profesorilor de la școlile și grădinițele din oraș, de ziua poetului patron spiritual, Publius Ovidius Naso

În cursul zilei de ieri, 20 martie, de Ziua poetului Publius Ovidius Naso, primăria Ovidiu a oferit unui număr de 133 de cadre didactice pachete cu cărți în valoare, fiecare, de 400 de lei.
Inițiativa, demarată de primarul George Scupra în anul 2021, denumită sugestiv „Ovidiu – prețuiește educația” vine în ajutorul tuturor profesorilor din școlile și grădinițele de pe raza orașului Ovidiu. Aceștia primesc un pachet de cărți și materiale didactice în valoare de 400 de lei, specifice fiecărei nevoi curriculare în parte, dar nu numai. Anul acesta au fost distribuite profesorilor 14 tipuri de pachete de cărți.
„Încă din 2021 am considerat că ar fi potrivit să cumpărăm cărți pentru toți profesorii din orașul nostru. Suma pe care am propus-o noi în 2021 a fost de 300 de lei, dar, pentru că între timp prețurile au crescut, am discutat în Consiliul Local și am aprobat suma de 400 de lei.
Efortul bugetar este binevenit pentru că este vorba despre cărți care sunt necesare cadrelor didactice, în mod general pentru dezvoltarea personală, sunt cărți specifice în funcție de domeniul fiecărui profesor,” a anunțat George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

Mai multe stiri