Sursă: Facebook, Primăria Constanța.

Creșele nr.1 și 5 vor fi predate luna aceasta unităților școlare la care sunt arondate

Creșele nr.1 și 5 sunt pregătite să îi primească pe copii și vor fi predate luna aceasta unităților școlare la care sunt arondate!
În ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța, din data de 30 martie 2023, aleșii locali sunt chemați să voteze preluarea imobilului Creșa nr.1, situat pe strada Adamclisi nr.1 de către Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” și a imobilului Creșa nr.5, de pe Aleea Mimozelor, de către Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța de turtă dulce”.
Trecerea creșelor în subordinea Ministerului Educației a fost prevăzută în Ordonanța de Urgență nr. 100 din 10 septembrie 2021, publicată în Monitorul Oficial pe 15 septembrie, iar la finele anului trecut, toate creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență au fost predate Inspectoratului Școlar Județean.
Înainte de a le preda, Primăria Municipiului Constanța a desfășurat lucrări de modernizare, reabilitare și mansardare a imobilelor în care acestea funcționau: modificări interioare și exterioare, schimbarea instalațiilor termice, sanitare și electrice, mansardare și modernizare energetică.
De asemenea, au fost amenajate locurile de joacă din curțile instituțiilor și au fost montate aparate de joacă specifice vârstei piticilor.
Valoarea totală a celor două proiecte a fost de peste 6 milioane de lei, 98% din această sumă fiind asigurată de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța.

Mai multe stiri