Sursă: Facebook, Primăria Constanța.

La Constanța, prețul pentru gigacalorie rămâne 450 de lei atât pentru apă caldă, cât și pentru căldură

Municipalitatea informează că în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal, din data de 30 martie 2023, aleșii locali au aprobat prețul pentru populație al energiei termice furnizate de societatea Termoficare Constanţa SRL şi a subvenției acordate populației pentru perioada 01.04.2023-31.12.2023.
Astfel, s-a stabilit ca până la 31 decembrie 2023, constănțenii să plătească tot 450 lei (inclusiv TVA) pentru o gigacalorie, atât apă caldă, cât și căldură, în timp ce Primăria Municipiului Constanța va subvenționa cu 1351,91 lei (inclusiv TVA) prețul gigacaloriei.
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Condițiile tehnice precare ale rețelei au generat mărirea prețului gigacaloriei și implicit a subvenției. După mai bine de 40 de ani, acum schimbăm instalatia termică a orașului, înlocuim vechile conducte de transport energie termică. Implementarea procesului de schimbare a infrastructurii va reduce considerabil pierderile termice și va duce la creșterea eficienței energetice în întregul sistem și totodată reducerea costurilor pentru energia termică livrată/vândută.”

Mai multe stiri