Sursă: Facebook, Primăria Constanța.

Municipalitatea începe campania de stropire a arborilor și arbuştilor ornamentali, împotriva dăunătorilor

În paralel cu campania amplă de plantare, municipalitatea se preocupă și de îngrijirea arborilor existenti prin stropire, pentru protejarea impotriva daunatorilor. Pentru a le favoriza o dezvoltare armonioasă, Primăria Constanța va începe chiar din această noapte stropirea împotriva dăunătorilor.
,,Tratamentele se efectuează la arborii și arbuştii ornamentali din parcurile, aliniamentele stradale şi în zonele verzi de pe raza municipiului Constanța.
Substanța folosită are o eficacitate mare, cu efect rapid și vizibil, deține un spectru larg de combatere a dăunătorilor și are o toxicitate redusă pentru arbori și arbuști, pentru om și animale. Tratamentul are acțiune de lungă durată datorită protecției împotriva razelor UV și rezistă la ploaie, cu condiția ca produsul să se usuce înainte de a începe să plouă. Acțiunea care va începe în această seară va dura 2 zile, timp în care vor fi aplicate tratamente fitosanitare în tot orașul.
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine) pentru evitarea contactului cu insecticidele.
În cazul în care în această seară va începe să plouă, acțiunea va fi reprogramată imediat ce vremea va fi favorabilă, au anunțat reprezentanții primăriei.

Mai multe stiri