Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța semnează astăzi contractul de finanțare pentru construirea Spitalului de Pediatrie „Mama și Copilul”

Evenimentul are loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din București, în prezența autorităților centrale. Va fi semnat contractul de finanțare pentru construirea unei clădiri pentru Departamentul ”Sănătatea mamei și copilului”, respectiv a secțiilor de Obstretrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie pediatrică.
Valoarea pentru realizarea proiectului de investiții cu TVA inclus este de 175.186.704,94 Euro și va fi finanțat din PNRR, dar și din fondurile Consiliului Județean Constanta.
Acest spital nou, destinat mamelor și copiilor, va avea în total 350 de paturi dintre care: Spitalizare continuă – 232 paturi, Spitalizare de zi – 79 paturi, ATI – 39 paturi, Două blocuri de operații, Bloc 1 – Obstretrică-Ginecologie – 5 săli, Bloc 2 – Chirurgie pediatrică – 4 săli. Investiția va fi realizată în două etape, proiectarea urmând să dureze 9 luni, iar execuția lucrărilor – 26 de luni.
,,Practic, până în anul 2026, vom avea acest proiect realizat! Vreau să îi asigur pe toți constănțenii, dar în special pe mamele din județul nostru, că semnarea contractului de finanțare este o garanție prin care Consiliul Județean și Guvernul României se angajează ferm să implementeze acest proiect. Din poziția de Președinte al CJ Constanța, am definit ca obiectiv cu prioritate majoră modernizarea infrastructurii sanitare a județului nostru. Cu certitudine nu vom mai folosi acel tren care, de peste 30 de ani, ne ducea la doctorii din București, a anunțat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Mai multe stiri