Sursă: Facebook, Primăria Murfatlar.

Primăria Murfatlar a început distribuirea pachetelor cu produse alimentare pentru familiile defavorizate

Primăria Murfatlar, prin Direcţia de Asistenţă Socială a început distribuirea pachetelor cu produse alimentare provenite din stocurile de intervenţie comunitară. Distribuirea se face la Piața Agroalimentară din Murfatlar iar beneficiarii pot ridica produsele alimentare în baza actului de identitate în original.
Pot beneficia de pachetele cu produse alimentare următoarele categorii de persoane:
• familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001.
• familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei”
Pachetul cântărește aproximativ 25 kg și conține alimente de bază.

Persoanele care fac parte din mai multe categorii dintre cele prevăzute de prevederile OUG nr 84/2020, beneficiază de pachetele cu alimente aferente unei singure categorii din care fac parte la data distribuirii ajutoarelor alimentare.
,,Estimăm că distribuirea ajutoarelor alimentare către persoanele înscrise pe listele suplimentare, respectiv către persoanele încadrate în grad de handicap – grad grav și accentuat, precum și altor categorii vulnerabile prevăzute la art.3, lit.c) din O.U.G. 84/2020, va începe din 20.04.2023, în limita stocului rămas. Persoanele încadrate în gradul de handicap vor prezenta la momentul preluării pachetului cu alimente, pe lângă actul de identitate, și existența și valabilitatea documentului care atestă încadrarea în grad,’’ au transmis reprezentanții Primăriei orașului Murfatlar.

Mai multe stiri