Sursa: cjc.ro

Consiliul Județean Constanța, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție, implementează proiectul „Creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul județului Constanța

Consiliul Județean Constanța, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție, implementează proiectul „Creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul județului Constanța cod SIPOCA 1116/ MySMIS 152010”, finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 (POCA), Axa prioritară 2, POCA/924/2/2 – Obiectivul specific 2.2: „Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice”.
Obiectivul general al proiectului presupune consolidarea capacității administrative a Consiliului Județean Constanța prin creșterea integrității și reducerii vulnerabilităților la corupție prin dezvoltarea și implementarea unui sistem de integritate care include standarde, politici și proceduri de etică și integritate, precum și printr-un program de educație anticorupție, contribuind astfel la dezvoltarea unei administrații locale și județene eficiente.
„În cadrul proiectului se desfășoară campania de informare și educație anticorupție în rândul funcționarilor și cetățenilor, cu sloganul „Și EU sunt integru!”. Scopul acestei campanii este de a contribui la creșterea gradului de informare și conștientizare a consecințelor implicării în fapte de corupție atât a personalului din administrația publică, cât și a cetățenilor.
În acest context, în vederea realizării unei comunicări eficiente cu persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul M.A.I., avem oricând la dispoziție linia Call center anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. La nivel județean, cetățenii pot formula sesizări la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanța – 0241.64.74.95 și prin e-mail la adresa constanta.dga@mai.gov.ro, sau se pot prezenta la sediul serviciului din municipiul Constanța, Aleea Zmeurei nr. 3.“, informează CJC.

Mai multe stiri