Autoritățile locale din Constanța și Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, discuții despre finanțări europene în domeniul infrastructurii județului

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean s-a aflat la sediul Instituției Prefectului, unde au avut loc discuții cu prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, primarul muncipiului Constanța, Vergil Chițac, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu și consilierul de stat Mihnea Drumea.

„Astăzi am avut onoarea de a avea la o ședință de lucru pe comisarul european, Adina Ioana Valean împreună cu o delegație din cadrul Ministerului Transporturilor. A fost un dialog productiv, în care au fost punctate importanța, de exemplu, a unui tren metropolitan în Constanța, proiect cu posibilitate de finanțare în țară de peste 400 de milioane de euro, a parteneriatului public (CFR) – public (autorități locale), care ar aduce sistemul feroviar mai aproape de nevoile orașului, dar și despre importanța lucrărilor la drumurile expres, în special la cel care leagă Constanța de Tulcea, un proiect estimat la peste 500 de milioane de euro, care ar duce la creșterea capacității de transport către Portul Constanța.
Am abordat împreună cu doamna comisar probleme privind modul în care finanțări europene pot contribui la finanțări în domeniul infrastructurii județului Constanța“ – a precizat prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa.
„Am primit de la Ministerul Transportului solicitarea de a ne exprima interesul pentru un astfel de proiectul trenului metropolitan. Fiind un proiect metropolitan este în analiză la ADI Transport Metropolitan. Trebuie să analizăm necesitatea proiectului și ulterior să îl depunem,” a precizat primarul Vergil Chițac.

,,Am avut o bună întâlnire cu toate autoritățile locale, cu reprezentanbți ai Ministerului Transporturilor pentru a trece în revistă oportunitățile de finanțare a programelor europene pentru județul Constanța. Am discutat despre ce înseamnă dezvoltarea inteligentă a orașului, dezvoltarea infrastructurii în județul Constanța, oportunitățile și specificitățile acestei zone, deoarece sunt lucruri care se poate să se potrivească mai bine în altă parte și mai puțin aici,“ a precizat și comisarul Adina Vălean.

Mai multe stiri