Sursă: Facebook, Primăria Ovidiu.

Au început lucrările de extindere și reabilitare la Grădinița ,,Zig-Zag’’ din Ovidiu

Lucrările de extindere și reabilitare la Grădinița ,,Zig-Zag’’ din Ovidiu au început. Conform proiectului se vor realiza următoarele lucrari:
– Construirea unui corp de legătură între clădire actuală și fosta centrală termică, pentru a crește suprafața utilă a grădiniței;
– Construirea unui vestibul pe partea de vest a clădirii actuale pentru a facilita accesul copiilor la locul de joacă și a crea un paravan (windfang) pentru a limita pierderile de căldură;
– Modificări interioare și exterioare atât la clădirea actuală și fosta centrală termică pentru a adapta funcțional clădirea la nevoile educaționale.
La final, clădirea se va ridica la standardele nZEB (aproape Zero-Energy Building).
Investiția se realizează în urma unui protocol public-privat în valoare de 1,5 milioane de euro. Imobilul supus renovării a fost construit în anii 1970 și nu mai corespunde normelor actuale de exploatare siguranță, protecție și consum. Lucrările sunt preconizate să se termine până în luna septembrie a acestui an, astfel încât cei aproximativ 100 de copiii să înceapă cursurile în noul spațiu modern și sigur.

Mai multe stiri