Sursă:Facebook, Consiliul Județean Constanța

Ziua Mondială a Muzeelor, un eveniment anual, este marcată și la Constanța

Ziua Mondială a Muzeelor, un eveniment care promovează valorile culturale și istorice ale muzeelor din întreaga lume este sărbătorită în fiecare an, la data de 18 mai.
,,Sărbătorim astăzi Ziua Mondială a Muzeelor, instituții culturale cu un rol deosebit de important în dezvoltarea societății. Strâns legate de valorile noastre culturale și istorice, conectate permanent la evenimentele care ne-au influențat și ne influențează evoluția, muzeele reprezintă o infinită sursă de cunoaștere și de inspirație, oferindu-ne șansa de a descoperi informații uimitoare despre artă, istorie, știință și cultură.
Toată recunoștința și respectul meu se îndreaptă către toți cei care fac posibil acest lucru, care protejează și promovează, cu multă pasiune și dăruire, patrimoniul cultural al județului Constanța. La mulți ani tuturor muzeografilor, conservatorilor, oamenilor de știință și iubitorilor de cultură! Fără munca dumneavoastră, aceste comori culturale ar fi greu de găsit și de admirat,” a transmis Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Mai multe stiri