Trotuarele din mai multe cartiere ale municipiului Constanța se află în proces de modernizare

Echipele Confort Urban intervin asupra părții pietonale de pe strada Vasile Lupu din cartierul Tomis I, tronsonul delimitat de strada Mircea Cel Bătrân și strada Bucovinei unde au loc ample lucrări de modernizare a trotuarelor. Se montează borduri noi, suprafețele noilor trotuare sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră, în etapa premergătoare stratului final, și se construiesc casete pentru spații verzi. Pe strada Ioan Borcea pe tronsonul cuprins între străzile Unirii și bulevardul Mamaia se refac suprafețele pietonale. Trotuarele sunt decapate și se înlocuiesc bordurile se stabilizează terenul cu piatră și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori.
Pe bulevardul Mamaia se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, unde este spațiul verde, se refac  trotuarele prin, înlocuirea bordurilor, se montează  pavele noi și sunt amenajate casete pentru spații verzi.
Pe strada Vasile  Pârvan se lucrează la reconstrucția vechilor trotuare asupra căror nu s-a intervenit deloc în ultimii 30 de ani. Aici sunt scoase vechile borduri, se decapează total trotuarele, după care se vor monta noile borduri și se va așterne un strat de piatră pentru a se stabiliza terenul, peste care vor fi montate pe pat de nisip, pavele moderne. Tot în această etapă se construiesc casete pentru spații verzi și vor fi plantați arbori.
Scările de acces spre plaja Modern, din zona de esplanadă de pe strada Mircea cel Bătrân sunt recondiționate după ce au fost montate confecții metalice peste care s-a returnat treptele din beton. Se montează pavele pe ultimul platou poziționat între trepte. Pe strada Eroilor se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Sunt demontate vechile borduri, trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră peste care va fi așternut nisip. Se montează pavele pe un strat suport de nisip. Și aici s-au construit casete în care vor fi plantați copaci.

Reprezentanții primăriei municipiului Constanța fac apel la conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

Mai multe stiri