Sursă foto: ziarulamprenta.ro

Primăria Constanța a eliberat certificatul de urbanism pentru desființarea și construirea gardului Cimitirului Central

Primăria Constanța a eliberat certificatul de urbanism pentru desființarea și construirea unui gard nou la Cimitirului Central, o etapă în realizarea obiectivului de investiții, după ce, anterior a fost lansată licitația pentru elaborarea documentației necesare.
Este vorba despre Certificatul de urbanism numărul 1.561, care vizează „Desființare și construire împrejmuire Cimitir Central“. Amplasamentul este situat pe strada Bărăgan (Liniștei) nr. 2-4, din municipiul Constanța.

În caietul de sarcini, la capitolul „Caracteristici, parametri și date tehnice specifice, preconizate” se face referire la demolarea vechii împrejmuiri și refacerea împrejmuirii terenului aferent Cimitirului Central:
„Proprietarul are obligația realizării infrastructurii și a zonelor verzi din interiorul cimitirului, parcelarea, împrejmuirea și dotarea acestuia precum și întreținerea și menținerea în funcțiune a cimitirului. În prezent, anumite părți ce fac parte din împrejmuirea cimitirelor umane creștin-ortodoxe prezintă un grad de uzură și degradare, având un aspect inestetic datorită reparațiilor sporadice, efectuate de-a lungul timpului, lipsind pe alocuri panourile. Principalul obiectiv al studiului de fezabilitate prezent este de a analiza principalele caracteristici și indicatori tehnici, financiari și economici ai investiției care asigură o utilizare eficientă și rațională a capitalului și resurselor pentru satisfacerea nevoilor demolării și execuției gardului în cimitirul uman Central”, se precizează în caietul de sarcini.

Mai multe stiri