Sursă: Facebook Primăria Constanța

Constanța găzduiește unul dintre turneele de calificare pentru Campionatul European de Baschet 3×3

Pentru a cincea oară Constanța va găzdui unul dintre turneele de calificare pentru FIBA 3×3 Europe Cup – Campionatul European de Baschet 3×3. Evenimentul este programat în zilele de 10 și 11 iunie, în arena temporară amenajată pe Faleza Cazino, în dreptul statuii lui Mihai Eminescu.

Ambele naționale ale României, atât la masculin cât și la feminin, alături de alte 19 echipe reprezentative din 11 țări se vor duela pentru calificarea la turneul final ce va alea loc în Israel, la Ierusalim, între 5 și 7 septembrie 2023.

Constanța este unul dintre orașele-gazdă apreciate de către Federația Internațională de Baschet pentru implicarea în dezvoltarea acestei discipline, cu numeroase evenimente organizate începând cu anul 2017, an în care baschetul 3×3 a fost inclus în programul Jocurilor Olimpice.

Primăria Constanța sprijină CSM Constanța în permanență programe și proiecte care au ca scop atragerea tinerilor către sport prin intermediul baschetului 3×3 precum și susținerea unor echipe la nivelul de performanță, cu rezultate excelente atât în competițiile naționale cât și în cele internaționale.

Trei echipe la masculin și trei la feminin vor obține de la Constanța biletele pentru turneul final al FIBA 3×3 Europe Cup 2023, de la Ierusalim.

,,Evenimentele de baschet 3×3 promovează sportul în zone emblematice ale orașelor și este o disciplină care se adresează în primul rând tinerilor, adăugând la componenta sportivă și o puternică latură de cultură urbană. Astfel, de-a lungul celor două zile de competiției, terenul de pe Faleza Cazino va găzdui concursuri pentru spectatori, momente de dans și majorete, iar muzica va anima non-stop atmosfera,” au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Mai multe stiri