Sursă: Facebook Primăria Constanța

Constănțenii sunt rugați să respecte drepturile persoanelor cu nevoi speciale

Polițiștii locali constănțeni, cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice, verifică permanent dacă locurile destinate persoanelor cu handicap, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

,,Pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Primăria Municipiului Constanța, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap. Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie,” au informat reprezentanții Primăriei Constanța.

În urma acțiunii tematice, care a avut loc în cursul zilei de 12 iunie, s-au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 448/2006 și au fost ridicate 11 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității.

Sursă: Facebook Primăria Constanța

Mai multe stiri