Sursă: Facebook Primăria Constanța.

UIM XCAT World Championship Romanian Grand Prix Constanta 2023, cea mai spectaculoasă cursă de bărci de viteză este gata de start!

Lacul Siutghiol va fi scena unei demonstrații de putere și tehnică, cu ambarcațiuni care vor depăși viteze de peste 150 km/h. Vineri între orele 15:30 – 17:00, va avea loc antrenamentul oficial, iar sâmbătă, la ora 15:30 va începe prima cursă. Duminică, tot de la ora 15:30, va lua startul cea de-a doua cursă. Ambele curse vor fi precedate de calificări, ce vor avea loc între orele 10:30-12:30. La curse participă 9 dintre cele mai rapide ambarcațiuni din lume, pilotate de echipaje din Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia și Suedia.

Clubul Sportiv Municipal Constanța, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Constanța aduce această competiție internațională spectaculoasă în România, pentru a contribui la promovarea stațiunii Mamaia ca destinație turistică.
,,Prin organizarea de evenimente internaționale precum acesta, Mamaia își consolidează reputația ca destinație atractivă, vibrantă și cosmopolită. Prin găzduirea XCAT Romanian GP, dar și a altor evenimente nautice de top, Mamaia se transformă în capitala sporturilor nautice la nivel internațional. Vă invităm să profitați de această ocazie unică și să participați în calitate de spectatori la una dintre cele doar 5 runde a campionatului mondial al bărcilor cu motor, ce se va desfășura la Constanța în 16-18 Iunie, cu cele mai rapide ambarcațiuni de tip catamaran din lume, capabile să atingă o viteză de 200 km/h pe oră,” au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Sursă: Facebook Primăria Constanța.

Mai multe stiri