A fost lansată o nouă licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și executare a unor lucrări suplimentare pentru restaurarea Cazinoului

Compania Națională de Investiții a lansat o nouă licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și executare a unor lucrări suplimentare pentru restaurarea și reabilitarea Cazinoului. Valoarea estimată a achiziției este de aproape 13 milioane de euro.
Contractul vizează „Lucrări suplimentare necesare finalizării obiectivului de investiții «Consolidare și restaurare Cazinou Constanța (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol)» și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă“, de pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 4 din municipiul Constanța. Valoarea estimată a contractului este de 62.938.039,25 lei fără TVA.
Clădirea care face obiectul lucrărilor de execuție este monument istoric clasat în Lista Monumentelor Istorice având codul CT-II-m-A-02801, poziția 507.
La sfârșitul lunii aprilie a.c., Guvernul a aprobat fondurile suplimentare pentru restaurarea Cazinoului, iar valoarea totală reavizată pentru acest obiectiv de investiții este de 236,23 milioane de lei.
Pe parcursul execuției lucrărilor, ca urmare a stabilirii cu exactitate a stării de degradare a imobilului, proiectanţii au propus noi soluţii tehnice de intervenţie, care au presupus, refacerea în integralitate a majorităţii elementelor structurale (planşee, stâlpi, pereţi etc.) Odată cu refacerea acestor elemente structurale, multe dintre soluţiile prevăzute iniţial pentru lucrările de arhitectură şi de componente artistice vor fi adaptate la situația nouă a elementelor structurale.

Contractul pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța a fost atribuit în decembrie 2019.

Mai multe stiri