Primăria Constanța desfășoară noi acțiuni de dezinsecție

Temperaturile ridicate favorizează înmulțirea insectelor. Pentru a preveni înmulțirea lor și riscul transmiterii unor boli, Primăria Constanța desfășoară constant acțiuni de dezinsecție.

Tratamentele împotriva țânțarilor, căpușelor, gândacilor sau păienjenilor au loc în tot orașul. Aceste tratamente se desfășoară seara, atunci când condițiile meteorologie permit.

Substanţa folosită este avizată de Ministerul Sănătăţii, are o acțiune insecticidă rapidă și poate persista până la câteva săptămâni, în funcție de suprafața tratată. Substanța este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a insectelor dăunătoare, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat.

,,Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța, să efectueze tratamente de dezinsecţie în curți, terenuri, subsoluri, blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității,” au anunțat reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Mai multe stiri