Lucrările din Etapa a II-a de înlocuire a conductelor de termoficare din municipiul Constanța au ajuns în zona Cimitirului Anadalchioi

,,Înlocuirea conductelor de termoficare intră într-o nouă etapă! Până la finalul anului acoperim două treimi din pierderi,” anunța primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, cu prilejul inaugurării lucrărilor la Etapa a II a a proiectului.

În aceste zile se intervine la înlocuirea conductelor din zona Cimitirului
Anadalchioi, iar surprizele apar la tot pasul. Edilul municipiului Constanța a arătat care era situația conductelor vechi și gradul avansat de uzură care a generat necesitatea acestor investiții de anvergură.

Reamintim că
Proiectul de înlocuire a conductelor din sistemul de termoficare al oraşului este împărţit în 3 etape: – În prima etapă se reabilitează tronsoane de reţea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai şi Bld. Alexandru Lăpuşneanu), cu o lungime a reţelelor de 21,6 km (43,2 km conducte). Valoarea proiectului este de aproximativ 115 milioane de lei, dintre care 97 milioane sunt fonduri eligibile. Contractul de finanţare a fost semnat pe data de 7 ianuarie 2022.

– În etapa a doua se reabilitează tronsoane de reţea termică primară din magistrala II de termoficare, ce însumează 12,7 km de traseu (25,43 km conducte). Se porneşte de la CET – Str. Cumpenei, Dezrobirii, Soveja şi străzile adiacente, zona Tomis Nord. Valoarea proiectului este de aproximativ 116 milioane de lei, dintre care 97,8 milioane sunt fonduri eligibile. Contractul de finanţare a fost semnat pe 31 ianuarie 2022.

– În etapa a III a s-au propus pentru reabilitare 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de reţea termică primară şi 3,02 km traseu de conducte secundare pentru 11 puncte termice. Valoarea proiectului este de aproximativ 52 milioane de lei, dintre care fonduri nerambursabile în valoare de 43 milioane de lei.

Mai multe stiri