Sursă: Facebook Primăria Constanța

Direcția Locală de Evidență Persoane a schimbat aplicația de programare online pentru eliberarea documentelor

Direcția Locală de Evidență Persoane (DLEP) a schimbat aplicația de programare online pentru eliberarea actelor de identitate/înscrierea vizei de reședință.

Accesarea aplicației se face prin site-ul Primăriei Constanța sau direct din pagina DLEP – http://www.primaria-constanta.ro/dlep/acasa, apăsând butonul „Programare Online Evidența Persoanelor“. Noua aplicație prezintă în prima pagină toate informațiile de care are nevoie o persoană pentru a obține o programare pentru preschimbarea/eliberarea actului de identitate.

Pasul 2 constă în consultarea calendarului și programarea efectivă. Trebuie menționat că noua aplicație distribuie automat solicitările pe ghișee nemaifiind nevoie ca aplicantul să selecteze un birou anume, iar datele pentru programare se deblochează automat în funcție de gradul de ocupare la 5 zile față de ziua în care se face programarea.

După efectuarea programării, în funcție de motivul cererii de eliberare a actului de identitate, solicitanții vor primi un email în care li se vor spune care sunt documentele prevăzute de legislație cu care trebuie să se prezinte.
,,Dacă nu puteți ajunge în data programării, aveți posibilitatea să o anulați singuri, accesând link-ul din mail-ul primit. Vă rugăm să uzitați de această facilitate pentru că este posibil să ocupați locul altor persoane care ar avea nevoie urgentă,” transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook Primăria Constanța

Mai multe stiri