Sursă: Facebook Vergil Chițac.

Primarul Vergil Chițac a semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru dotarea cu mobilier și echipamente a școlilor din Constanța

,,Dotăm și retehnologizăm școlile din Constanța cu bani europeni! Ieri la Palatul Victoria, am semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru dotarea cu mobilier și echipamente a școlilor din Constanța. Un moment extrem de important pentru părinți, elevi și profesori, pentru viitorul orașului nostru.
Proiectul are o valoare de aproximativ 66,2 milioane de lei (fără TVA) și vizează 67 de grădinițe, școli gimnaziale și licee, la care se adaugă Palatul Copiilor și Clubul Sportiv nr. 1.

Cu acești bani, vom realiza următoarele investiții:
– echipăm 56 laboratoare de informatică;
– dotăm 1198 de săli de clasă cu echipamente TIC (tablă interactivă, laptop, sistem sunet, cameră videoconferință, imprimantă multifuncțională, scanner portabil etc);
– utilăm 1078 de săli de clasă cu mobilier și materiale didactice;
– dotăm 34 de laboratoare de științe cu mobilier, materiale didactice specifice și echipamente digitale;
– echipăm 117 cabinete psihopedagogice, săli de sport și cabinete școlare cu mobilier, materiale didactice specifice și echipamente digitale;
– utilăm 9 ateliere școlare din învățământul profesional și tehnic cu materiale, echipamente de specialitate și echipamente digitale.
Consider acest proiect ca fiind esențial pentru învățământul din Constanța, dat fiind că este perfect complementar cu investițiile pe care le facem în reabilitarea, consolidarea și modernizarea clădirilor școlilor din oraș.
Cu alte cuvinte, copiii din Constanța vor învăța în școli la care până nu demult doar îndrăzneam să visăm,” a transmis edilul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Sursă: Facebook Vergil Chițac.

Mai multe stiri