Sursă: Facebook Primăria Constanța

Cea de-a XIX – a ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu” din Medgidia a ajuns la final

Ieri, 24 august 2023, sala de festivități a Cercului Militar a devenit, încă o dată, neîncăpătoare pentru zecile de pasionați de artă care s-au delectat în cadrul vernisajului celei de-a XIX – a ediții a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”.
,,Încheierea evenimentului a fost punctată printr-o inedită reprezentație de pictură susținută de artistul de origine turcă, Brahri Genc, devenit deja, un consacrat al picturii cu pensule de dimensiuni mari.
Surprinzătoarea sesiune de pictură a durat 30 de minute și a scos la lumină o nouă capodoperă dedicată frumuseții și inocenței umane.
Vernisajul a adus în lumina reflectoarelor un număr de 28 de lucrări aparținând celor 14 pictori din România, Turcia, Republica Moldova și Iraq, după cum urmează: Mircea Costea, Dan Cârjoi, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu, Adina Dogaru, Feridun Isiman, Kenan Ozgur, Bahri Genc, Mihriban Mirap, Gabriela Luca, Fatima Al-Obaidi, Faten Al-Obaidi, Anda Tănasă și Olesea Enachi.
Prezentă la expoziție, prestigioasa Alice Dinculescu, critic de artă, a expus într-o manieră captivantă, o scurtă prezentare a artiștilor prezenți și a evoluției acestora în cadrul taberei, precum și o interpretare a operelor de artă realizate de aceștia.
Colecția de artă a municipiului Medgidia a atins, în acest moment, un număr total de peste 578 de lucrări,” au transmis reprezentanții Primăriei Medgidia.

Sursă: Facebook Primăria Constanța

Mai multe stiri