Sursa: Nicolae Florin Dinu

Primăria Lipnița a scos la licitație contractul pentru reabilitarea clădirii școlii din Canlia

Primăria Lipnița a scos la licitație contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare moderată a clădirii școlii din satul Canlia. Finanțarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10/I.3/I1.3/1, Componenta 10 – Fondul Local, I3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice. Primarul Nicolae Florin Dinu a semnat contractual de finanțare la începutul acestui an. Valoarea investiției este de 1.274.293,54 lei din care 1.246.055,54 lei reprezintă investiţia de bază, iar 26.238 lei sunt alocați lucrărilor conexe organizării de şantier. Primăria trebuie să asigure o cofinanțare de aproximativ 300.000 de lei, ce va acoperi lucrarile ce trebuiesc realizate dar nu sunt eligibile. Durata contractului este de 18 luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 septembrie 2023, ora 15.00, iar deschiderea ofertelor va avea loc în aceeași zi.
La începutul acestei luni, tot pentru școala din Canlia, administrația locală a obținut finanțare pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a unității de învățământ.
,,Clădirea școlii din satul Canlia a fost construită în anul 1905 și este un simbol pentru comunitate. Clădirea școlii are în componență patru săli de clasă și o cancelarie. Suprafața clădirii este de 457 de metri pătrați. Aici se vor executa lucrări de izolare a clădirii, schimbarea ferestrelor, ușilor, instalației electrice, termice și sanitare. Acoperișul școlii va fi și el schimbat. Este un proiect de suflet pentru mine,” a transmis primarul comunei Lipnița, Nicolae Florin Dinu.

Sursa: Nicolae Florin Dinu

Mai multe stiri