Sursă: Facebook Primăria Constanța

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică participă la activități de pregătire profesională

Activitatea de formare profesională și pregătire continuă a polițiștilor locali este și rămâne o prioritate pentru Direcția Generală Poliția Locală Constanța.
Procedura de pregătire profesională este gândită să se desfășoare pe mai multe paliere în funcție de atribuțiile fiecărui serviciu de specialitate al instituției.
,,Astfel, în cursul zilei de 02 octombrie 2023, în intervalul orar 09.00-12.00, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice au participat la o ședință de tragere cu armamentul și muniția letală din dotare în poligonul autorizat.
La această sedință au participat polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, fără a fi înregistrate evenimente. Toți politiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice care au fost prezenți la sedința de tragere au obţinut certificatul de absolvire a programului de formare iniţială prevăzut la art. 11 alin. (9) din HG 1332/2010 și pot fi dotați cu arme letale de apărare şi pază sau cu arme neletale destinate pentru autoapărare, în vederea desfăşurării activităţilor specifice.
În urma evaluării activitaților executate se poate concluziona că rezultatele au fost foarte bune.
Activități similare vor mai avea loc, conform calendarului de pregătire profesională stabilit instituțional pentru anul 2023.
Scopul principal este de învățarea regulilor de siguranță, a stăpânirii tehnicilor de gestionare, mânuire și utilizare a armelor în mod legal,” au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook Primăria Constanța

Mai multe stiri