Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Municipalitatea atrage atenția că depozitarea deșeurilor se face doar în spațiile special amenajate

,,Deși Primăria Municipiului Constanța pune la dispoziția locuitorilor insule ecologice pentru colectarea selectivă, există situații când deșeurile se aruncă fără să se țină cont de destinația acestora. Imagini cu deșeuri aruncate la întâmplare au fost surprinse chiar zilele trecute la eco-insula de pe strada Tulcei.
Cei care recurg la asemenea gesturi ignoră faptul că aruncarea necontrolată a deșeurilor poate un impact major asupra sănătății noastre și asupra mediului în care trăim.
În Constanța, există 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor. Insulele ecologice dispun de 5 containere pentru colectarea deșeurilor pentru toate fracțiile: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Accesul utilizatorilor este asigurat pe baza unei cartele GSM. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate. De asemenea, aceste dispozitive asigură eliminarea în mare proporţie a mirosurilor neplăcute, a vandalizării, a aspectului neplăcut pe care actualele platforme îl au.
Până la sfârșitul anului viitor, încă 275 de eco-insule vor completa infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor. Prin acest proiect, Primăria Constanța urmărește reducerea cantității de deșeu rezidual (acela care se duce la groapa de gunoi), selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuituri noi de producție (resurse care se reciclează și se reutilizează) și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului,” au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri