Sursă foto: Stațiunea Balneară Techirghiol

Proiectul „Creșterea mobilității urbane prin extinderea zonei de agrement cu pista pentru biciclete și alee pietonală – etapa I”, din Techirghiol, se află în implementare

Proiectul „Creșterea mobilității urbane prin extinderea zonei de agrement cu pista pentru biciclete și alee pietonală pe malul Lacului Techirghiol – Oraș Techirghiol, Jud. Constanța – etapa I”, în oraș Techirghiol, malul Lacului Techirghiol, se află în etapa obținerii avizelor. Astfel Primăria Orașului Techirghiol a depus la instituția abilitată de mediu, memoriul de prezentare a proiectului ce vizează realizarea unei piste de biciclete și a unei alei pietonale de-a lungul malului sudic al lacului de pe raza unității administrativ-teritorială.
Proiectul presupune extinderea zonei de agrement a orașului Techirghiol, prin realizarea unei piste de biciclete și a unei alei pietonale de-a lungul malului sudic al lacului, între Clubul Nautic Român din orașul Techirghiol (Strada Victor Climescu) și fosta groapă de gunoi a orașului, în prezent dezafectată și ecologizată. Amplasamentul va fi realizat pe locul unui drum pietruit de pe faleza lacului, care permite accesul auto ocazional către partea vestică a lacului, drum care va fi lățit, consolidat și acoperit cu mixtură asfaltică. Traficul auto pe pista pentru biciclete va fi restricționat. Viteza maximă va fi de 30 km/h, pentru a oferi siguranță în deplasările cu bicicleta.
Potrivit proiectului, pista pentru biciclete va fi mărginită de aleea pietonală și va permite rezidenților orașului, dar și turiștilor plimbări / deplasări cu bicicleta de-a lungul lacului, în scop recreativ, într-un cadru natural deosebit, cu posibilitatea de a cunoaște frumusețea zonei, dar și bogata biodiversitate, mai ales din punct de vedere avifaunistic.
Astfel, prin implementarea proiectului se urmărește: îmbunătățirea mobilității urbane la nivelul orașului Techirghiol, dezvoltarea de noi zone de agrement verzi, reducerea emisiilor de carbon prin îmbunătățirea condițiilor de trafic local, realizarea de facilități pentru încurajarea utilizării bicicletei ca mijloc de locomoție, creșterea nivelului de utilizare eficientă a resurselor naturale, revitalizarea și sporirea atractivității ofertei de locuire din stațiunea balneară Techirghiol. Amplasarea în cadrul proiectului a șase stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibride va facilita utilizarea, de către rezidenți și turiști, a unor mijloace de deplasare nepoluante, cu reducerea nivelului de emisii poluante generate de trafic.
,,Investiția este necesară pentru extinderea zonei de agrement a orașului Techirghiol și creșterea mobilității urbane într-o manieră nepoluantă (fără acces auto), într-o zonă situată pe malurile Lacului Techirghiol și în apropierea Grădinii Botanice a orașului. Pista pentru biciclete și aleea pietonală va facilita accesul rezidenților și a turiștilor de-a lungul malului lacului, permițând desfășurarea de activități sportive și recreative (plimbare, alergat, mers cu bicicleta) într-un mediu curat, nepoluat și într-un cadru natural deosebit,” precizează administrația locală a orașului Techirghiol.

Sursă foto: Stațiunea Balneară Techirghiol

Mai multe stiri