Sursă: Facebook, Primăria Crucea

Satele Crucea, Stupina și Gălbiori beneficiază de iluminat public modern

,,În data de 8 Decembrie a fost finalizată instalarea celor 554 de lămpi de iluminat și a sistemului inteligent de gestiune din cadrul proiectului de eficientizare a sistemului de iluminat public aferent satelor Crucea, Stupina și Galbiori.
Întreaga tehnologie folosită este Philips iar această tehnologie ne permite să știm în timp real:
– numărul de lămpi funcționale
– numărul de lămpi nefuncționale precum și cauza nefuncționării (lipsă tensiune etc.)
– consumul instantaneu
– consumul pe o perioadă anume de timp – aici poți confrunta cu factura Enel
– poți asigura puteri de iluminare diferite funcție de intervalul orar
– și multe alte zeci de rapoarte pe care le generează, dar momentan ne acomodăm cu sistemul.
În următoarele 30 de zile sistemul are nevoie de 30 de porniri-opriri, să înregistreze toate lămpile și să le integreze în aplicație spre a putea asigura funcționalitatea acestuia în totalitate.
Deasemenea, constructorul trebuie să intervină pentru completarea funcționării, avem 15 lămpi din cele 554 instalate care ori sunt montate necorespunzator (contacte imperfecte) ori sunt montate pe faze fără tensiune corespunzătoare și aici trebuie intervenit și schimbate legăturile.
După ce întreg sistemul este funcțional 100%, este configurat și înregistrat în aplicație și avem recepția și punerea în funcțiune al acestuia vom executa și cel de-al doilea contract de finanțare pe iluminat respectiv: eficientă energetică a sistemului de iluminat aferent satelor Baltagesti, Crisan, Siriu, tot cu tehnologie Philips.
Ambele sisteme de iluminat însumează valoarea de 2 milioane lei, fonduri nerambursabile acordate prin Agenția Fondului de Mediu,” a anunțat Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea.

Sursă: Facebook, Primăria Crucea

Mai multe stiri