Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Au fost reluate lucrările de reabilitare a jardinierelor și aleilor de acces către blocurile din diferite zone ale orașului

Lucrările de reabilitare a jardinierelor de pe marile bulevarde au fost reluate în forță pentru ca odată cu finalizarea modernizării arterelor rutiere peisajul urban să fie cu totul schimbat.
Nu doar jardinierele sunt în vizorul echipelor de muncitori, ci și zidurile de susținere a spațiului verde, scările și rampele pentru persoanele cu dizabilități, platformele și aleile de acces către blocuri din diferite zone ale orașului.
În momentul de față se lucrează în zona Trocadero, unde se îndepărtează zidăria veche și elementele decorative, care sunt înlocuite cu altele noi. Se montează cofraje în care se toarnă beton acolo unde este cazul, iar spațiile reconstruite se tencuiesc și se vopsesc sau decorează în așa fel încât zona să fie înfrumusețată. Aleile de acces către blocuri sunt betonate și se montează pavele, la fel ca și pe platforme. Treptat, toate aceste amenajări vor fi reabilitate și vor înfrumuseța orașul.
,,Una dintre probleme cu care se confruntă orașul nostru este legată de starea de deteriorare a aleilor de promenadă și a zidurilor de sprijin ale piațetei din zona Dacia. Din cauza condițiilor meteo, dar și a faptului că nu s-au mai executat lucrări de o bună perioadă de timp, aleile prezintă fisuri, cedări, gropi, paviment deteriorat și rupturi de borduri.
Pentru că această situație nu mai putea suporta amânare, Primăria a intervenit, din bani de la buget, în completarea proiectelor europene care vizează marile bulevarde, contribuind la lucrările care se efectuează pe aleile și jardinierele din proximitatea bulevardelor reabilitate.
Pavarea aleilor s-a realizat cu 2400 de metri pătrați de materiale de pavat calitatea I, așezate pe strat de nisip, stadiul lucrărilor la finalul anului 2023 fiind următorul:
• Turnare beton strat suport pavele – 100%
• Montat pavele – 20%
• Remediere jardiniere – 60%.
De asemenea, există un program care include toate spațiile adiacente bulevardelor.
Aceste lucrări de reparații erau extrem de necesare, având în vedere că trebuie să ne asigurăm că traficul pietonal se desfășoară în condiții de siguranță și confort, iar asta nu poate fi posibil decât dacă starea tehnică a aleilor este adusă la parametrii normali de funcționare,” a informat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

 

Mai multe stiri